A-Blok
Chloe Rosser
Vorm & Functie
A-Blok – POI 24
Dorpsstraat 91, vroegere site TIO Campus Wico
GPS 51.210563° NB 5.422140° OL
Open alle dagen van 10.00 – 17.00 u
Chloe Rosser | Vorm & Functie
Chloe Rosser, geboren en getogen in Londen, is een kunstfotografe van Engels-Poolse afkomst.
Rossers artistieke werk verkent onze gecompliceerde relatie met het menselijk lichaam, voornamelijk door middel van fotografie, maar ook door middel van film. Haar fotoboek ‘Form & Function’ is een hoogtepunt van haar werk over een periode van een jaar.
Rosser behaalde een bachelor in fotografie aan de Falmouth University. Ze heeft wereldwijd geëxposeerd, met solotentoonstellingen in Londen en New York en talloze groepstentoonstellingen zoals Circulations Festival, 209 Women, Athens Photo Festival en Photo London.
Ze won de ArtSlant Prize 2016, stond op de shortlist van het British Journal of Photography, Portrait of Britain 2019 en won de eerste plaats bij de Tokyo International Foto Awards 2019. Haar korte film gemaakt met het Scottish Ballet won Best Mini op het Portland Dance Film Festival 2023.
Rossers werk is onder andere gepubliceerd in Wall Street International, British Journal of Photography, The Observer, Unseen Platform en Fisheye Magazine.
Vorm & Functie
Vorm & Functie verkent onze beladen relatie met het menselijk lichaam. Deze verwrongen naakten transformeren op delicate wijze wat intiem vertrouwd zou moeten zijn in vreemde sculpturen.
Het werk kijkt naar de relaties tussen de figuren, bestudeert hun intieme interacties terwijl ze elkaar ondersteunen en vertrouwen in deze poses. Ze zijn als sculpturen in lege kamers geplaatst. Subtiele vertrouwde elementen suggereren dat deze ruimtes een thuis zijn. Ze zijn duidelijk bewoond maar opzettelijk kaal gemaakt.
Bewijs van menselijkheid verschijnt in een rode vlek op de huid van een recente schram, of de subtiele afdruk van een kledingstuk. Hier worden mensen van verschillende geslachten, leeftijden, seksuele geaardheden, lichaamsvormen en huidtinten gelijk behandeld en worden ze anonieme structuren die conventionele ideeën over schoonheid confronteren. In een tijd waarin we verzadigd zijn met digitaal bewerkte en verbeterde beelden, dagen deze echte, vlezige sculpturen ons uit hoe we naar het menselijk lichaam kijken.