Inschrijven voor Lens op de Mens 2023 kan nog tot 6 februari 2023

Lees eerst het wedstrijdreglement alvorens foto’s in te sturen
Nieuwe registratie verplicht, alle accounts van vorige edities zijn niet meer in gebruik

Klik hier om uw foto’s in te sturen

 

Editie 2023 | 4 juni – 1 oktober

 

Tijdens de zomer van 2023 organiseert vzw Lens op de Mens – Fotofestival Pelt in samenwerking met het gemeentebestuur van Pelt en CC Palethe de vierde editie van het tweejaarlijkse fotofestival ‘Lens op de Mens’.

Voor deze editie gaan we verder op de ingeslagen weg. Professionele en amateurfotografen vanuit de hele wereld worden uitgenodigd om hun mooiste beelden voor te stellen aan het grote publiek.

Het hoofdthema van deze editie blijft uiteraard ‘de mens’ in de breedste zin van het woord. Het sub-thema voor 2023 is ‘humor’.

Het fotofestival opent op zondag 4 juni en sluit af op zondag 1 oktober 2023. Wij kijken opnieuw over onze landsgrenzen door een internationale samenwerking met RPS – the Royal Photographic Society, fotofestival Vizualizator in Belgrado en HelPhoto in Helsinki.

Als organisatoren van Lens op de Mens mogen we terugkijken op een zeer geslaagde 3de editie van ons festival. Ondanks de beperkingen die de coronapandemie ons oplegde schatten we dat zo’n 20.000 bezoekers tijdens de zomer van 2021 afzakten naar Pelt. We zijn dan ook zeer tevreden met dit succes dat alleen maar mogelijk was dankzij de talrijke inzendingen van fotografen wereldwijd en de medewerking van vele vrijwilligers. Hiervoor onze hartelijke dank.

Ondertussen werken we heel hard aan de programmering van ‘Lens op de Mens 2023’. U kan dit volgen op onze programmapagina.

 

Sub-thema editie 2023: Humor

 

Al meer dan twee jaar heeft een epidemie veroorzaakt door het COVID-19 coronavirus de hele wereld in zijn greep. Dit heeft nog steeds een impact op het openbare leven. Recent kwam ook de verschrikking van de oorlog in Oekraïene angstvallig dichtbij.

Voor editie 2023 hopen wij dat dit allemaal achter de rug is gaan we ervan uit dat er geen mooiere remedie is tegen alle negativiteit dan een gulle lach. Daarom zullen we in 2023 een bijzondere award toekennen voor de foto die de herwonnen vreugde en vrijheid na de coronapandemie en het effect daarvan op ‘de mens’ met de meeste humor in beeld brengt.
Het hoofdthema van Lens op de Mens blijft uiteraard ‘de mens’ zoals bij de vorige edities.

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Via onze nieuwsbrieven houden we je op de hoogte van de laatste nieuwtjes in verband met ons fotofestival.

 

Schrijf mij in
LodM 2021 - LS De Linde