Na een eerste succesvolle editie organiseert CC Palethe in de zomer van 2019 de tweede editie van het tweejaarlijkse fotofestival ‘Lens op de Mens’.

Professionele en amateurfotografen vanuit de hele wereld zijn welkom om hun mooiste beelden aan het grote publiek voor te stellen. Het thema van deze editie is het menselijk portret in de breedste zin van het woord.

Een internationale jury van professionele fotografen maakte een selectie van meer dan 600 foto’s ingezonden door 225 fotografen. Samen met de talrijke gasttentoonstellingen worden in totaal zo’n 1000 foto’s tentoongesteld zowel in open lucht als op de vele binnenlocaties.

Het beeld voor deze nieuwe editie is van de Canadese fotografe Arianne Clément. Arianne was gastfotografe tijdens ons eerste festival. Zij tracht in haar beelden de schoonheid van het leven te vatten. De foto komt uit een reeks waarin ze wereldwijd 100-jarigen gaat fotograferen.

 

Pelt, 1 oktober 2019

Beste fotografen, deelnemers aan Lens op de Mens 2019

Onze tweede editie van het Internationale fotofestival ‘Lens op de Mens’ zit erop. U was één van onze deelnemers en daar willen we u zeer hartelijk voor danken.
Het fotofestival werd dagelijks druk bezocht en we kregen zeer vele hartverwarmende reacties. De tips die we kregen zullen we ter harte nemen om het festival in de toekomst te laten groeien, dat laatste is alvast onze droom.

Wij bieden graag alle exposerende fotografen de kans om hun beelden – in de staat zoals ze zich bevinden – af te halen en dit vanaf maandag 14 oktober tijdens de kantooruren in CC Palethe of op zaterdagvoormiddag in de bib in hetzelfde gebouw.
Als u ons enkele dagen vooraf vooraf verwittigt (info@fotofestivalpelt.be) wanneer u uw foto’s komt afhalen dan zorgen wij dat ze klaar liggen in CC Palethe of de bib.

Tip: spreek af met elkaar om onnodige verplaatsingen te vermijden.
Foto’s die niet afgehaald zijn voor het einde van het jaar worden eigendom van het fotofestival en kunnen herbruikt worden voor niet-commerciële doeleinden. Zo werden niet afgehaalde foto’s van de vorige editie onder meer tentoon gesteld in een rusthuis.

U kunt ons volgen op Facebook en Instagram en via de website.
Wij wensen u veel succes in het maken van mooie beelden en hopen u terug te mogen verwelkomen bij onze volgende editie van ‘Lens op de Mens 2021’.

Carine Van Gerven
Festival coördinator