Meer dan 1000 foto's in het straatbeeld van PELT

Unieke buitententoonstelling van 6 juni tot 30 september 2021

Nieuws

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Via onze nieuwsbrieven houden we je op de hoogte van de laatste nieuwtjes in verband met ons fotofestival.

 

Schrijf mij in

Extra versterking voor ons jurypanel

 

Caroline Alida

Verheugend nieuws. Caroline Alida, een van onze gastfotografen tijdens editie 2019, komt ons juryteam versterken.

Ons panel is nu als volgt samengesteld:
Caroline Alida (BEL), Carol Olerud (AUS/NLD), Kattoo Hillewaere (BEL), Zjuul Devens (BEL), Andy Hens (BEL/DEU), Jim Lowe (GBR), Jos Verhoogen (BEL), Johan Brouwers (BEL, voorzitter).

 

 

Jury 2021 samengesteld

 

Lens op de mens 2019 | Pelle Melle | Jurylid Jos Verhoogen

De lijst van juryleden voor editie 2021 van Lens op de Mens is nu volledig. Ons team is als volgt samengesteld:

Carol Olerud (AUS/NLD), Kattoo Hillewaere (BEL), Zjuul Devens (BEL), Andy Hens (BEL/DEU), Jim Lowe (GBR), Jos Verhoogen (BEL), Johan Brouwers (BEL, voorzitter).

 

 

Samenwerking met fotofestival Vizualizator 2020 in Servië

 

Vizualizator Photo Festival Serbia logoIn oktober 2020 werden we gecontacteerd door fotofestival Vizualizator in Servië. Dit festival heeft als doel de volledige en ongehinderde ontwikkeling van fotografie, visuele mediageletterdheid en het verhogen van het niveau van de visuele cultuur.

Op woensdag 2 december 2020 gaven Carine Van Gerven en Jos Verhoogen een on-line workshop als onderdeel van het programma van Vizualizator 2020.

Op donderdag 10 december namen Carine Van Gerven en Jos Verhoogen als een van de sprekers deel aan de Eerste Internationale on-line Conferentie over documentaire fotografie.

Je kan deze on-line conferentie van Vizualizator gratis volgen of herbekijken via deze link https://vizualizator.rs/en/online-workshops/

 

Carine Van Gerven geselecteerd voor Team Belgium van de WPC 2021

 

© Carine Van Gerven - WPC Team Belgium 2021Onze festivalvoorzitter Carine Van Gerven werd voor de vierde keer in vijf jaar tijd geselecteerd voor Team België van de WPC – World Photographic Cup met een foto in de categorie Illustration/Digital Art.

Deze foto zal samen met de andere geselecteerde foto’s van Team Belgium te zien zijn op de speciale gasttentoonstelling in het cafetaria van CC Palethe.

worldphotographiccup.org

 

Op zoek naar nieuwe tentoonstellingslocaties

 

Lens op de Mens 2019 | PeltanusstraatDoor de aanhoudende dreiging van de coronapandemie houden we er nu al rekening mee dat sommige van onze vaste locaties voor gasttentoonstellingen in 2021 slechts beperkt of helemaal niet toegankelijk zullen zijn. Onze bezorgdheid gaat vooral uit naar de inkomhal van het Maria-Ziekenhuis en Pelle Melle.

Daarom zijn we volop op zoek naar originele buitenlocaties zoals goed bereikbare binnentuintjes, verbindingspaadjes, blinde gevels of lange (privé)tuinafscheidingen die geschikt zijn als alternatieve tentoonstellingsruimtes. Alle voorstellen zijn welkom.

 

Werkbezoek bij Bert Daenen | achter het masker

 

Bert Daenen | achter het masker | Refugiehuis HasseltOp 8 augustus bezochten onze bestuursleden Carine, Hilde en Johan op speciale uitnodiging de tentoonstelling ‘achter het masker’ van de Tongerse fotograaf Bert Daenen in het Refugehuis in Hasselt.

Met deze aangrijpende reeks portretten toont Bert de ware gezichten achter de maskers van de artsen, verpleegkundigen en ondersteunend personeel die het uiterste vergden van zichzelf om de slachtoffers van het coronavirus bij te staan. Hij brengt hun verhaal naar buiten.

Wij zijn met Bert overeengekomen om een selectie uit deze prachtige reeks naar Pelt te halen als gasttentoonstelling van Lens op de mens 2021. De foto’s zullen te bezichtigen zijn in de Sint-Martinuskerk. Zeker iets om naar uit te kijken. 

 

14 juli 2020 – Lens op de Mens – Fotofestival Pelt vzw

Op 14 juli 2020 werd Lens op de Mens – Fotofestival Pelt officieel erkend als vzw met ondernemingsnummer 0750.633.312. De nieuwe vzw staat vanaf nu in voor de organisatie van het fotofestival. Dit zal gebeuren in een zeer nauwe samenwerking met het CC Palethe en de gemeente Pelt die ons zowel financieel als logistiek blijven ondersteunen.

Het bestuur van de vzw is als volgt samengesteld:

Carine Van Gerven, voorzitter
Johan Brouwers, ondervoorzitter en voorzitter van de wedstrijdjury
Rudi Theunis, secretaris
Sonja Sleurs, penningmeester
Hilde Stevens, pr-verantwoordelijke
Jos Verhoogen, bestuurslid

 

Samenwerking met The Royal Photographic Society (UK)

 

RPS - Royal Photographic SocietyIn de zomer van 2020 hadden we een aangenaam gesprek met Didier Verriest en Jeroen Dorrestein, onze nieuwe contactpersonen binnen het Benelux Chapter van RPS – The Royal Photographic Society (UK).

Wij zijn verheugd dat wij met hen konden overeenkomen dat RPS een belangrijk deel van onze editie 2021 zal uitmaken. De RPS Benelux Chapter 2021 Print Exhibition zal een van onze gasttentoonstellingen zijn in CC Palethe.

Op zondag 20 juni 2021 zullen we samen met RPS een demo/workshop/lezing organiseren. Meer hierover later op onze programmapagina.

https://rps.org/about/