Meer dan 1000 foto's in het straatbeeld van Pelt

4de editie van Lens op de Mens was een groot succes

Nieuws

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Via onze nieuwsbrieven houden we je op de hoogte van de laatste nieuwtjes in verband met ons fotofestival.

 

Schrijf mij in

Inschrijvingen Lens op de Mens 2025 starten op 1 november 2024

Logo Lens op de MensDe inschrijvingen voor Lens op de Mens 2025 starten op 1 november 2024.

Het sub-thema voor deze 5de editie is ‘kwetsbaarheid’.
Het hoofdthema is zoals altijd ‘de mens’ in de breedste betekenis van het woord.

Aarzel daarom niet om er deze zomer met je camera op uit te trekken met een bijzonder oog voor de kwetsbaarheid van de mens in onze samenleving.

 

Bestuur Lens op de Mens op brainstormweekend

Bestuur LodM in OcquierTijdens het weekend van 16-18 februari 2024 was het bestuur van Lens op de Mens te gast in de vakantiewoning van Jos Verhoogen in Ocquier in de Condroz. Tijdens dit brainstormweekend werd de basis gelegd voor het volgende fotofestival in 2025.

Als sub-thema voor 2025 werd ‘kwetsbaarheid’ vooropgesteld.

We kunnen nog geen namen verklappen maar we zijn ondertussen goed op weg om weer enkele internationale topfotografen naar Pelt te halen. Wordt vervolgd

 

Lens op de Mens gaat internationaal

Tentoonstelling Jos Verhoogen bij Vizualizator 2023 in BelgradoEen afvaardiging van Lens op de Mens bracht onlangs een bezoek aan Vizualizator, het fotofestival in Belgrado, Servië, waarmee we sedert 2020 nauwe contacten onderhouden en dat zich voornamelijk richt op documentaire fotografie. Met Press Photo Serbia namen zij in 2021 en 2023 als gasttentoonstelling deel aan ons festival. Hun voorzitter Zvezdan Mancic modereerde in Pelt een panelgesprek over de toepassing van AI-Artificiële Intelligentie in de fotografie.

In het kader van Vizualizator 2023 stelde bestuurslid Jos Verhoogen zijn internationaal bekroonde reeks over geboortefotografie tentoon in Belgrado. Hij gaf er ook een lezing over geboortefotografie en dat bleek helemaal niet zo’n gewoon thema te zijn in Servië. De lezing maakte wel wat wakker bij de aanwezige Servische mannen waarvan de meesten zelf nooit een bevalling bijwonen. Ze wachten af en feesten nadien met veel drank. Het ‘werk’ laten ze aan de vrouwen over. De tentoonstelling zal zeker doen nadenken.

 

Foto’s afhalen op 7 en 14 oktober 2023

LodM 2023 | Foto's ophangenOp de zaterdagen 7 en 14 oktober tussen 10 en 12 uur kunnen de fotografen hun foto’s afhalen op ons hoofdkwartier in de vroegere vakschool (TIO) van Overpelt. Dit is het gebouw waar je de tentoonstelling van Oekraïense oorlogsfotografie kan bezoeken.
Je kan parkeren op de Nieuwe Markt (GPS 51.209786° NB 5.423998° OL) of de poort links van het gebouw van TIO in de Peltanusstraat binnenrijden en daar parkeren. Volg de witte lijnen naar de ingang van het gebouw.
Je kan de oude vakschool ook bereiken via de Dorpsstraat 91, GPS 51.210563° NB 5.422140° OL.

Lukt het niet om jouw foto’s af te halen op deze dagen dan vragen we je ons dit via e-mail te melden zodat we jouw foto’s achteraf in Cultuurcentrum Palethe of de BIB kunnen ter beschikking leggen.

 

Wat een toeval!

 

Lens op de Mens 2023 | Silver Professionals | © Manuel ArmenisOp een middag in juli ontmoette onze voorzitter Carine Van Gerven in de straten van Pelt een koppel gemotiveerde fietsers uit Hamburg. Door toeval ontdekten ze ons festival en bekeken ze enkele tentoonstellingen. Zij vertelde hen dat de auteur van één van de winnende foto’s, Manual Armenis, ook uit Hamburg is. Zij nam hen mee tot bij de bewuste foto en de verwondering was alom. De mevrouw op de foto woont in hun buurt en ze kennen haar. Ze wandelt heel vaak aan hun deur voorbij. Wat een toeval…

Dus, Stijn Meuris, nu zijn we zeker: de foto werd in Hamburg genomen en de mevrouw met het hondje is er gekend. Hopelijk brengen de twee fietsers de boodschap over en komt ze zo te weten dat ze levensgroot op een fotofestival in Pelt te bewonderen valt.

Geniet nog even na van de scherpzinnige blik van Stijn Meuris en bekijk het filmpje van zijn bijzondere commentaar op de foto van Manuel Armenis op Youtube:
https://youtu.be/BSGvC2zbR9k?fbclid=IwAR3ELImjg6p2ogvSQQZ5d9EbTdvYaT3yrkzIjDIAhHUmsKR8VQLLsxXCru0

 

Subsidie van de National Loterij

 

Nationale Loterij logo

Dank aan de spelers van de Nationale Loterij: dankzij hen steunt Nationale Loterij dit jaar het evenement Lens op de Mens van de vzw Lens op de Mens – Fotofestival Pelt.
https://www.nationale-loterij.be/meer-dan-spelen
https://www.facebook.com/LoterieNationaleLoterij/

 

Greet Urkens, Goud award amateurfotografen, bezoekt Lens op de Mens

 

LodM 2023 | Greet Urkens | Goud Amateurs

 

Greet Urkens, winnaar van het Goud bij de amateurfotografen, kon niet aanwezig zijn op de awardsuitreiking van 4 juni. Tijdens een bezoek aan Lens op de Mens op 6 juli ontving ze haar diploma uit handen van onze juryvoorzitter Johan Brouwers.

 

 

 

 

 

Sopraan Olesya Kalityuk zingt het Oekraïense volkslied

 

LodM 2023 | Ukrainian soprano Olesya Kalityuk sings the national anthemTijdens de opening van de tentoonstelling They fight for us too op 25 juni zong de Oekraïense sopraan Olesya Kalityuk het Oekraïense volkslied terwijl burgemeester Dennis Franssen het lint doorknipte. Een pakkend moment.

 

 

 

 

Opening van ‘They fight for us too’ op 25 juni zonder Jan Jambon

 

Vlaanderen | logoOp 25 juni werd de tentoonstelling ‘They fight for us too’ met foto’s van 15 Oekraïense oorlogsfotografen officieel geopend. Vlaams minister-president en Vlaams minister van cultuur Jan Jambon kon helaas wegens familiale omstandigheden niet aanwezig zijn. De tentoonstelling is te bezichtigen in de lasserij van de vroegere vakschool.

 

 

Bezoek van de FEP – Federation of European Professional Photographers

 

LodM 2023 | CC Palethe | bezoek delegatie FEPOp maandag 12 juni 2023 bracht een delegatie van de FEP – Federation of European Professional Photographers een bezoek aan Lens op de Mens.

Onder hen bevond zich de Tsjech Jan Pohribný, voorzitter van APFCR. Hij werkte nauw met ons samen om de tentoonstelling They fight for us too van Oekraïense oorlogsfotografie naar Pelt te halen.
Andere leden van de FEP-delegatie waren o.a. de CEO Anna Kaleva-Tsagklas (FI) en onze juryleden Jim Lowe (UK) en Andy Hens (DE).

 

Martin Parr en Lens op de Mens in Shoot magazine 103-104

 

Shoot 103-104

​In nummer 103-104 van het magazine Shoot verscheen een artikel over Martin Parr en Lens op de Mens, geschreven door Toon Van Hoof.

Je kan een abonnement nemen op Shoot via deze link.

Als je inschrijft op hun nieuwsbrief dan ontvang je elke week hun beste artikelen in je mailbox.

 

 

 

 

 

Aandacht voor Lens op de Mens in de Nederlandse pers

 

Margo Kauwenberg in het Veldhovens Weekblad

In het Veldhovens Weekblad verscheen een artikel over Margo Kauwenberg, een van onze geselecteerde fotografen. Margo stuurde ons een reeks foto’s met het verhaal van haar dementerende schoonmoeder Nettie. In het artikel komt Lens op de Mens ook ruim aan bod.

Wij zijn zeer blij met deze internationale belangstelling voor Lens op de Mens.

 

 

 

Openingsceremonie met awards-uitreiking 4 juni 2023

 

LodM 2023 | Laureaten Humor-award 2023 | © Albert LoosOp 4 juni werd Lens op de Mens 2023 officieel geopend met een awards-uitreiking in CC Palethe. Voorzitter Carine Van Gerven en burgemeester Dennis Fransen spraken het publiek toe. Juryvoorzitter Johan Brouwers leidde de proclamatie  van de awards-winnaars. Het palmares van Lens op de Mens 2023 kleurde heel internationaal met winnaars uit België, Duitsland, Finland, USA en Zweden.

De lijst met winnaars vind u hier.

Op de foto vlnr: Hilde Segers en Brigitte Van der Voorde, Eervolle Vermeldingen Humor, Carine Van Gerven met de foto van Leon Van Ham, Eervolle Vermelding Humor en Ivan Put, winnaar van de Humor-award.
© Albert Loos

 

Opbouw van de tentoonstelling zit perfect op schema

 

LodM 2023 | Foto's ophangenTerwijl de zomer zich aankondigde in de tweede helft van mei werd er in het centrum van Pelt weer keihard gewerkt aan de voorbereidingen van het fotofestival. Nadat de de werklieden van de gemeentelijke technische dienst de tentoonstellingszuilen geplaats hadden ging een enthousiaste groep vrijwilligers aan de slag met het ophangen van de ongeveer 1000 foto’s en infopanelen. Alles verliep uiterst vlot en op 2 dagen tijd hingen zo goed als alle foto’s op hun plaats. We zijn daardoor perfect op schema met de opbouw van Lens op de Mens. Heel veel dank aan alle werklieden en vrijwilligers.

 

 

Onze curator Hilde heeft weer prachtwerk geleverd

 

Hilde Stevens sorteert de foto's voor Lens op de Mens 2023Het is iedere keer een gigantisch werk om de vele honderden geselecteerde foto’s voor de openluchttentoonstelling van Lens op de Mens te sorteren.

Maar niemand kan dit beter dan ons bestuurslid en curator Hilde Stevens. Zij heeft de foto’s vakkundig gerangschikt op thema, kleur, onderwerp, sociaal-kritische impact, humor, enz.

Dit wordt de beste Lens op de Mens ooit. Ook al omdat de algemene kwaliteit van de ingezonden foto’s weer merkbaar gestegen is.

Een bezoek aan Pelt deze zomer is zo weer meer dan de moeite waard.

 

 

 

Hilde Stevens sorteert de foto's van Lens op de Mens 2023

 

Via deze QR-code kan je Hilde aan het werk zien in een filmpje op onze Facebook.
Je kan ook klikken op de code.

 

 

De jurering voor de 4de editie van Lens op de Mens is beëindigd

 

Jury LodM 2023De inschrijvingsperiode voor het insturen van foto’s naar Lens op de Mens 2023 is afgesloten op 8 februari.

De jury selecteerde vervolgens de foto’s die toegelaten zullen worden tot de tentoonstelling en duidde de awardswinnaars aan.

Het sub-thema voor editie 2023 is ‘humor’. Een speciale Award zal uitgereikt worden voor de beste humorfoto.

 

Martin Parr

 

Martin Parr Collection. CUBA. Havana. Autoportrait. 2000Wij zijn bijzonder verheugd dat de wereldberoemde fotograaf Martin Parr toegezegd heeft om op 23 september om 15 u een lezing te komen geven in CC Palethe.

Hij zal ook een van onze gastfotografen zijn.

Martin Parr is een Britse documentairefotograaf, fotojournalist en verzamelaar. Hij is bekend door zijn fotografische projecten met een kritische blik op de moderne samenleving, met name het consumentisme, buitenlandse reizen en toerisme, autorijden, familie en relaties en voedsel (Bron: Wikipedia).

www.martinparr.com

Foto: Martin Parr Collection. CUBA. Havana. Autoportrait. 2000

 

 

Lens op de Mens voorzitster Carine Van Gerven behaalt Europese QEP-kwalificatie 

 

QEP Carine Van GervenOp 18 juni 2022 behaalde onze voorzitster Carine Van Gerven de onder beroepsfotografen fel begeerde titel van QEP – Qualified European Photographer in de categorie Art Photography.

De 42ste QEP-jureringssessie van de FEP-Federation of European Professional Photographers vond plaats nabij Poprad in Slowakije, hoog in het Tatragebergte. Onze juryvoorzitter Johan Brouwers (links op de foto) is een vaste medewerker van de FEP en ging met trots mee op de officiële foto met de juryleden.

Proficiat Carine, altijd goed bezig!

Haar panel met 12 bekroonde foto kan u bekijken via deze link https://www.europeanphotographers.eu/qualification-results/?compo_id=123

 

Deelnemers aan Lens op de Mens goed vertegenwoordigd bij de FEP Awards 2022

 

FEP Awards Golden CameraOp 1 mei vond in Rome de prijsuitreiking van de FEP Awards 2022 plaats. Heel wat deelnemers aan Lens op de Mens 2021 behaalden een finaleplaats.
Aan deze fotowedstrijd voor professionele fotografen nemen de besten van de besten uit heel Europa deel. Een plaats behalen bij de top-10 van een categorie in deze competitie is een hele prestatie want de concurrentie is er erg groot.

  • Onze voorzitster Carine Van Gerven werd 8ste  in de categorie Illustration & Fine Art
  • Bert Daenen die in de kerk tentoonstelde, werd 9de in de categorie Fashion & Beauty
  • Pieter Clicteur, winnaar van onze creativiteitsprijs, behaalde de 9de plaats bij Domesticated Animals
  • Ann Coppens behaalde de 8ste plaats in de categorie Nature
  • De Zweedse fotografe Hanna Neret, Eervolle Vermelding bij de profs, won de Bronzen Camera in de categorie Illustration & Fine Art
  • Jurylid Andy Hens behaalde Zilver bij Digitally Created Images

Daarnaast is Raïs De Weirdt, winnaar van onze prijs voor de beste coronafoto, een van de finalisten van de Young Photographers Award, een aparte wedstrijd voor fotografen van minder dan 30 jaar.

Felicitaties voor allen. Bekijk de volledige uitslag en een fotogalerij met de bekroonde beelden van alle laureaten op https://www.europeanphotographers.eu/competition-gallery/fep-awards-2022-results-gallery/ en https://www.europeanphotographers.eu/competition-gallery/fep-young-photographer-award-2022-results-gallery/

 

4de editie Lens op de Mens van 4 juni tot 1 oktober 2023

 

Lens op de Mens 2021 | Route | LindepaadjeTijdens de bestuursvergadering van 22 februari 2022 werden de start- en einddatum voor de 4de editie van Lens op de Mens vastgelegd.

Van 4 juni tot 1 oktober 2023 zullen er opnieuw een duizendtal foto’s te bewonderen zijn in het straatbeeld van Pelt en hopelijk ook terug op onze vertrouwde binnenlocaties.

De volgende inschrijvingsperiode zal waarschijnlijk lopen van 10 oktober 2022 tot 6 februari 2023.

Meer over het programma van 2023 volgt later op de programmapagina.

 

‘Humor’ wordt het sub-thema van de volgende editie van Lens op de Mens in 2023

 

Na meer dan twee jaar heeft een epidemie veroorzaakt door COVID-19 nog steeds een erg wisselende impact op het openbare leven.

Voor editie 2023 hopen wij dat dit allemaal achter de rug is gaan we ervan uit dat er geen mooiere remedie is tegen alle negativiteit dan een gulle lach.

Daarom zullen we in 2023 een bijzondere award toekennen voor de foto die de herwonnen vreugde en vrijheid na de coronapandemie en het effect daarvan op ‘de mens’ met de meeste humor in beeld brengt.
Het hoofdthema van Lens op de Mens blijft uiteraard ‘de mens’ zoals bij de vorige edities.

 

Carine Van Gerven Finalist bij de FEP Awards 2022

 

Carine Van Gerven | FEP Awards 2022Onze voorzitster Carine Van Gerven is Finalist bij de FEP Awards 2022 in de categorie Illustration & Fine Art.

De FEP Awards is een wedstrijd voor professionele fotografen uit heel Europa. Een plaats behalen bij de top-10 van een categorie in deze competitie is een hele prestatie want de concurrentie is er erg groot. De besten onder de besten van Europa nemen eraan deel.

Proficiat Carine, goed bezig!

Ook de Zweedse fotografe Hanna Neret behaalde een finaleplaats in dezelfde categorie als Carine. Zij won een Eervolle Vermelding bij de profs van Lens op de Mens editie 2021 en is de auteur van de reuzeposter op de gevel van de school in de Rodenbachlaan.

https://www.europeanphotographers.eu/2022/02/25/fep-awards-2022-finalist-announcement/

 

Een 7de QEP-titel voor Filip Santens

 

Filip Santens - QEP Social Reportage Filip Santens, onze winnaar van het Brons in 2019 en van een Eervolle Vermelding in 2021 bij de profs, behaalde op 27 november 2021 in Tampere, Finland de titel van Qualified European Photographer in de categorie Social Reportage.

Filip behaalde eerder al QEP-titels in 6 andere categorieën en de titel van Master Qualified European Photographer. Proficiat Filip.

https://www.europeanphotographers.eu/members/filip-santens/  –  https://www.facebook.com/filip.santens

 

 

Winnaar van het Brons bij de profs Raf Willems bezoekt Lens op de Mens

 

Raf Willems bezoekt LodM   Raf Willems bezoekt LodM

Op zondag 12 september bezocht Raf Willems Lens op de Mens. Raf is de winnaar van de Bronze Award 2021 bij de beroepsfotografen. Hij woont en werkt in Henderson, Nevada, in de USA. Hij werd ontvangen door onze voorzitter Carine Van Gerven en juryvoorzitter Johan Brouwers die hem zijn diploma en een afdruk van zijn winnende foto overhandigden. Raf was erg onder de indruk van de organisatie van ons festival en van de kwaliteit van de tentoongestelde werken. We zijn er van overtuigd dat Lens op de Mens er een goede internationale ambassadeur bijgekregen heeft.
Het filmpje waarin Raf Willems zijn werk toelicht kan u bekijken via deze link https://www.youtube.com/watch?v=Yas26Lko_go

 

Award winnaar Paulina Januszweska op bezoek bij Lens op de Mens

 

Paulina Januszweska | Lens op de Mens 2021 | Eervolle Vermelding Amateurfotografen   Paulina Januszweska | Lens op de Mens 2021 | Eervolle Vermelding Amateurfotografen

Op zondag 22 augustus ontving Paulina Januszweska haar diploma met een Eervolle Vermelding in de categorie amateurfotografen uit handen van onze voorzitter Carine Van Gerven en onze secretaris Rudi Theunis. Het werd een leuke babbel. Veel succes Paulina en een dikke proficiat!

 

Laureaten Lens op de Mens in Shoot magazine 89

 

Shoot Magazine 89

​In nummer 89 van het magazine Shoot kan je een artikel lezen over de laureaten 2021 van Lens op de Mens.

Bij elk beeld geven twee juryleden, de Britse fotograaf Jim Lowe en de Belgische Caroline Alida, een kort commentaar. Tussendoor vertelt juryvoorzitter Johan Brouwers hoe  de juryleden de inzendingen hebben beoordeeld.

Je kan een abonnement nemen op Shoot via deze link.

Als je inschrijft op hun nieuwsbrief dan ontvang je elke week hun beste artikelen in je mailbox.

 

 

 

Lens op de Mens in Shoot 88

 

Shoot 88

 

 
Twee van onze gastfotografen, Evi Polak en Bert Daenen, vertellen over hun coronaseries in het magazine Shoot nr. 88.
 
 
In het volgende nummer van Shoot komen onze award-winnaars uitgebreid aan bod.

 

 

 

 

Brief vanwege Zijne Majesteit Koning Filip aan Lens op de Mens

 

Brief van de koning aan LodM

 

Onze voorzitter Carine Van Gerven nodigde de Koning en de Koningin uit om een bezoek te brengen aan Lens op de Mens. We ontvingen een antwoord van de Koninklijke Attaché waarin deze de belangstelling van de Koning voor fotografie en culturele initiatieven in het algemeen uitspreekt. De Koning wenst ons veel succes maar Zijn drukke agenda laat Hem niet toe om de tentoonstelling te bezoeken.

 

 

Minister van Welzijn Beke bracht een bezoek aan Lens op de Mens

 

Lens op de Mens 2021 - Minister Beke en Evi Polak bij haar tentoonstelling 'Real heroes never die'   Lens op de Mens 2021 - Minister Beke maakt een selfie bij de foto van RaÏs De Weirdt die de Coronaprijs behaalde   Lens op de Mens 2021 - Bert Daenen geeft duiding aan minister Beke bij zijn tentoonstelling 'Achter het masker'

Op zondag 6 juni bracht Minister van Welzijn Wouter Beke een bezoek aan Lens op de Mens. Zijn belangstelling ging speciaal uit naar onze gasttentoonstellingen rond het thema ‘corona en de zorg’.

Evi Polak vertelde over haar reportagereeks ‘Real heroes never die’ op de corona-afdeling van het UZ Antwerpen. Bert Daenen gaf uitleg bij zijn portretreeks ‘achter het masker’ waarin hij de zorgverleners van een drietal hospitalen een gezicht en stem geeft.

Ook de foto van Raïs De Weirdt die de speciale Corona-award won maakte veel indruk op de minister, zoveel zelfs dat hij er een selfie bij maakte.

 

Gastfotograaf Eddy Verloes categoriewinnaar Siena Awards 2021

 

Eddy Verloes - Losing our minds

 

Onze gastfotograaf Eddy Verloes werd winnaar in de categorie ‘Open Theme’ met zijn reeks Losing our minds bij de Creative Photo Awards 2021.

Deze reeks foto’s is in Pelt te zien in cultuurcentrum Palethe.

 

 

 

Corona-bezinningsplek met foto’s van Evi Polak krijgt vorm

 

Real heroes never die - Evi Polak

24 mei 2021 – Met de hulp van boomverzorger Luk Theuwis werd het bezinningsmonument voor de coronacrisis met foto’s uit de reeks Real heroes never die van Evi Polak opgebouwd in de tuin achter het klooster van Mater Dei.

 

 

 

Een mo(nu)ment van bezinning

 

© Evi Polak - Real heroes never sleep

Gastfotografe Evi Polak maakte het afgelopen jaar een beklemmende fotoreeks over de COVID-afdeling van het UZ Antwerpen. We willen met haar foto’s een soort bezinningsplek creëren waar mensen even kunnen stilstaan en nadenken over de impact van de coronapandemie op hun leven en dat van ons allemaal.

Een bijzonder thema vergt ook een bijzondere manier van tentoonstellen. Na heel veel hoofdbrekens over de constructie van een speciaal, maar betaalbaar ’tentoonstellingsmonument’ bracht het creatieve brein van onze voorzitter Carine een originele oplossing voort. Maar een creatief idee is één, de technische realisatie ervan is een ander paar mouwen. Dankzij de hulp en de vakkundige inbreng van boomverzorger Luk Theuwis kreeg ook dit probleem een oplossing. Ook Bosland droeg zijn steentje bij aan ons project door het leveren van de nodige boomstammen. Het bezinningsmonument met de foto’s van Evi Polak is vanaf 6 juni te bezoeken op het grasveld aan de achterkant van het Mater Dei-instituut naast de Finse piste.

 

Samenwerking met HelPhoto / Nordic Village

 

HelPhoto 2021

Onze gasttentoonstelling Nordic Village, een samenwerking met HelPhoto in Helsinki, staat vermeld in het officiële programma van HelPhoto 2021.
Op pagina 10 en 18 van deze presentatie vind u meer uitleg over deze grensoverschrijdende samenwerking.

Rafael Rybczynski, de drijvende kracht achter Helphoto, bezocht ons festival in 2019 en gaf er een lezing over Nordic Village.

 

 

Filmpjes bij de foto’s

 

LodM Filmpjes

Nieuw in editie 2021 van Lens op de Mens is de toevoeging van videofilmpjes die het verhaal van de fotograaf en/of zijn foto’s vertellen.
Alle auteurs van de tentoongestelde foto’s werden verzocht om een videofilmpje in te sturen waarin ze een korte duiding geven over een beeld, een reeks beelden en/of zichzelf.

Alle foto’s waarvan er ook een bijhorende video bestaat krijgen een QR-code die het mogelijk maakt om deze video via YouTube te bekijken op een draagbaar apparaat zoals een mobiele telefoon of tablet. Ondertussen hebben we al heel wat filmpjes toegestuurd gekregen.
Bekijk ze op https://www.youtube.com/channel/UCTZFvTMa1R0r8Te6_JerExg/videos

Meer

 

Samenwerking met fotofestival Vizualizator 2020 in Servië

 

Vizualizator Photo Festival Serbia logoIn oktober 2020 werden we gecontacteerd door fotofestival Vizualizator in Servië. Dit festival heeft als doel de volledige en ongehinderde ontwikkeling van fotografie, visuele mediageletterdheid en het verhogen van het niveau van de visuele cultuur.

Op woensdag 2 december 2020 gaven Carine Van Gerven en Jos Verhoogen een on-line workshop als onderdeel van het programma van Vizualizator 2020.

Op donderdag 10 december namen Carine Van Gerven en Jos Verhoogen als een van de sprekers deel aan de Eerste Internationale on-line Conferentie over documentaire fotografie.

Je kan deze on-line conferentie van Vizualizator gratis volgen of herbekijken via deze link https://vizualizator.rs/en/online-workshops/

 

Carine Van Gerven geselecteerd voor Team Belgium van de WPC 2021

 

© Carine Van Gerven - WPC Team Belgium 2021Onze festivalvoorzitter Carine Van Gerven werd voor de vierde keer in vijf jaar tijd geselecteerd voor Team België van de WPC – World Photographic Cup met een foto in de categorie Illustration/Digital Art.

Deze foto zal samen met de andere geselecteerde foto’s van Team Belgium te zien zijn op de speciale gasttentoonstelling in het cafetaria van CC Palethe.

worldphotographiccup.org

 

14 juli 2020 – Lens op de Mens – Fotofestival Pelt vzw

Op 14 juli 2020 werd Lens op de Mens – Fotofestival Pelt officieel erkend als vzw met ondernemingsnummer 0750.633.312. De nieuwe vzw staat vanaf nu in voor de organisatie van het fotofestival. Dit zal gebeuren in een zeer nauwe samenwerking met het CC Palethe en de gemeente Pelt die ons zowel financieel als logistiek blijven ondersteunen.

Het bestuur van de vzw is als volgt samengesteld:

Carine Van Gerven, voorzitter
Johan Brouwers, ondervoorzitter en voorzitter van de wedstrijdjury
Rudi Theunis, secretaris
Sonja Sleurs, penningmeester
Hilde Stevens, pr-verantwoordelijke
Jos Verhoogen, bestuurslid

 

Samenwerking met The Royal Photographic Society (UK)

 

RPS - Royal Photographic SocietyIn de zomer van 2020 hadden we een aangenaam gesprek met Didier Verriest en Jeroen Dorrestein, onze nieuwe contactpersonen binnen het Benelux Chapter van RPS – The Royal Photographic Society (UK).

Wij zijn verheugd dat wij met hen konden overeenkomen dat RPS een belangrijk deel van onze editie 2021 zal uitmaken. De RPS Benelux Chapter 2021 Print Exhibition zal een van onze gasttentoonstellingen zijn in CC Palethe.

Op zondag 20 juni 2021 zullen we samen met RPS een demo/workshop/lezing organiseren. Meer hierover later op onze programmapagina.

https://rps.org/about/