OVERZICHT GASTTENTOONSTELLINGEN 2021

 

Cultuurcentrum Palethe
Laureaten 2019 (onder voorbehoud, wordt waarschijnlijk verplaatst naar een buitenlocatie)
Barbara Vandendriessche
RPS Benelux Chapter 2021 Print Exhibition
WPC Team Belgium 2021

Jeugdlaan 2, 3910 Pelt
GPS 51.211239° NB 5.428118° OL

Elke werkdag van 9.00 – 17.00 uur
De data van enkele extra zondagopeningen worden hier later medegedeeld
en tijdens activiteiten in het cultuurcentrum

Sint-Martinuskerk
Bert Daenen | achter het masker

Kerkdijk 2-4, 3910 Pelt
GPS 51.211111° NB 5.425730° OL

De exacte uren worden hier later medegedeeld

Dienstencentrum Pelle-Melle
Eddy Verloes | Buiten Zinnen / Losing Our Minds
Juryleden

Dorpsstraat 58, 3900 Pelt
GPS 51.213668° NB 5.423033° OL

Elke dag van 9.00 – 17.00 uur

Private Tuin
Ilan Wittenberg (NZL)
HelPhoto (FIN)
VIZUALIZATOR (SRB)

Burgemeester van Lindtstraat, 3900 Pelt
GPS 51.210824° NB 5.420254° OL

De openingsuren worden hier later medegedeeld

CC Palethe

Jeugdlaan 2,  3900 Pelt

Barbara Vandendriessche

 

‘Mission statement’.

Met mijn artistieke fotografie-projecten zoek ik naar schoonheid in het tragische, in pijn.

Ik begon als theatermaker, maar ik stapte uit de theaterzaal om meer op artistieke fotografie te focussen. Maar in mijn fotoprojecten blijf ik een verhalenverteller denk ik.

Mijn fotografie is theatraal. Maar ‘theatraliteit’ is een rekbaar begrip en kent ook negatieve connotaties: bombastisch, overdreven, vals of gekunsteld. Deze begrippen zou ik het tegengestelde noemen van wat ik tracht te maken. Dit is hoe ik het zelf definieer: theatraliseren is het abstraheren van de realiteit om emotie op te roepen bij de toeschouwer, niet via de ratio, maar rechtstreeks appelerend aan een raakbaarheid die terug te voeren is tot onze rituele instincten. Theatraliteit als een pre-esthetisch instinct.

Hoe breng ik het emotionele lichaam tragisch in beeld? Hoe een tragisch beeld creëren dat emotie uitdrukt en emotie teweeg brengt? Door te zoeken naar beelden met een intensiteit, geen beelden met intenties. Beelden waar je naar kijkt omdat ze je iets vertellen, al weet je in eerste instantie niet onmiddellijk wat. Beelden die een verhaal oproepen, zonder dat ze op zich narratief zijn. Vaak met het vrouwelijke lichaam als expressie van schoonheid.

www.barbaravdd.be (fotografie en sculpturen)
www.barbaravandendriessche.org (theater en scenografie)

 

 

CC Palethe

Jeugdlaan 2,  3900 Pelt

RPS Benelux Chapter 2021 Print Exhibition

 

RPS - Royal Photographic Society

Een dertigtal werken van leden van de Benelux Chapter van de Royal Photographic Society zal tentoongesteld worden in het kader van een samenwerking tussen LodM en RPS.

https://rps.org/chapters/benelux/about/

 

 

 

CC Palethe

Jeugdlaan 2,  3900 Pelt

Laureaten lens op de Mens 2019

 

Martin Krystýnek | Goud professionele fotografen

Martin Krystýnek MQEP

Veelvuldig bekroonde fotograaf, geboren in Poprad, Slowakije. Martin Krystýnek behaalde in 2019  de titel van Master Qualified European Photographer (MQEP). Hij is voorzitter van de Association of Professional Photographers of Slovak Republic APFSR.

Hij begon in 2010 als professional te werken. In dat jaar werkte hij in Zuid-Amerika, vooral in Paraguay, waar hij de nodige ervaring opdeed. Hij werkte voor veel belangrijke mensen op het gebied van politiek, modellenwerk of showbusiness.

Na jaren in de fotografie te hebben gewerkt werd zijn naam zijn merk en verwierf hij professioneel succes en ervaring. In de afgelopen 4 jaar behaalde hij meer dan 300 internationale prijzen, gouden, zilveren en bronzen medailles en talloze eervolle vermeldingen.

Zijn foto’s zijn gepubliceerd in vele internationale fotoboeken over de hele wereld.

Tegenwoordig werkt hij ook als curator aan de meest prestigieuze, internationaal samengestelde fotosite 1x.com.

Martin werkt ook als jurylid bij internationale fotowedstrijden. Hij is jurylid van de QEP- en MQEP-kwalificaties van FEP, the Federation of European Professional Photographers, waar hij ook al jureerde bij de FEP Photographer of The Year Awards.

www.martinkrystynek.com

 

Tijs Posen | Zilver professionele fotografen

 

Lens op de Mens 2019 | Silver Professionals © Tijs PosenIn  hoofdberoep ben ik zaakvoerder van een audiovisueel bedrijf dat reportages en documentaiers produceert voor een zeer verscheiden groep klanten.  Zowel zenders als VRT, VTM, Kanaal 2, VITAYA, Vier en TVL als de bekendste productiehuizen doen beroep op mijn diensten als regisseur, reporter en cameraman.

Op de site www.pry.be kunnen een aantal producties bekeken worden.

Als liefhebber van mooie beelden fotografeer ik ruim 25 jaar dagelijks. Sinds 5 jaar ben ik als professioneel fotograaf aan het werk.

wie ben ik

Ik puur mijn werk uit. Ik wil het verhaal dat een beeld moet vertellen zo zuiver mogelijk vastleggen in de beste omstandigheden. Licht, kleur, decor, sfeer … alles moet goed zitten.
Ik doorgrond mijn onderwerp en leg op een intense manier een sfeer vast die bij het onderwerp hoort.

werkproces

Ik ben er van overtuigd dat de beste beelden de meest spontane zijn. Die die niet geforceerd worden. Daarom ga ik op een zachte manier te werk. Ik benader mijn onderwerp zonder opdringerigheid en laat het zijn eigenheid behouden.

visie

Een beeld moet zo spontaan mogelijk overkomen, geloofwaardig zijn. Dat kan wanneer licht, decor en sfeer perfect samengaan en het onderwerp optimaal tot zijn recht laten komen.

passie

Mijn passie is een beeld kneden tot het zijn vorm heeft waarvan ik weet dat het de perfecte is.

ideeën

In de fotografie doorheen de eeuwen heeft iedere periode haar eigenheid, haar eigen stijl. Alhoewel het moeilijk is er aan te ontsnappen probeer ik me niet te laten beinvloeden door de hedendaagse stijlen, modes maar een eigen consistente stijl te handhaven.  Een stijl die er gewoon is als ik mijn foto maak.

www.tijsposen.be

 

Filip Santens | Brons professionele fotografen

 

© Filip Santens

Gespecialiseerd in portret- en reportagefotografie.
In zijn vrije tijd gepassioneerd landschaps- en natuurfotograaf.
Meervoudig gelauwerd met de titel van QEP en MQEP.

www.filipsantens.be

 

Livinus Bleyen | Goud amateurfotografen

 

Fotofestival Pelt 2019 | Goud Amateurfotografen © Livinus BleyenIk woon in Vlaanderen, het noorden van België, waar ik al minstens 35 jaar fotograaf ben.
Mijn fotografische wortels liggen in de doka maar tegenwoordig is mijn fotografie 100% digitaal.

Ik fotografeer graag sporten en bewegingen, dieren, mensen en plaatsen, landschappen… eigenlijk alles en nog wat voor mijn camera. Ik vind het ook leuk om gewijzigde afbeeldingen te maken.

Regelmatig neem ik deel aan regionale, nationale en internationale fotowedstrijden en tentoonstellingen. Mijn foto’s zijn vertoond in meer dan 50 landen, op 5 continenten.

In 2020 kreeg ik van de International Federation of Photograpic Art – FIAP, als eerste Belg tot nu toe, de 9de arstistieke titel nl. Exellence FIAP diamant 3 (EFIAP/d3).

livinusbleyen.com

 

Patje Vandebroek | Zilver amateurfotografen

 

© Patje Vandebroek

Vandebroek Jacky officieel, gedoopt Patrick, genoemd Patje en soms Pietje.
Geboren en getogen en nog steeds wonend en werkend in Neerpelt of nu Pelt.

Als 15-16 jarige was ik al bezig met fotografie. Mijn eerste degelijke camera was een Chinon CM-4, toen al met power winder en 1 lens, de 70-210 mm.
Dan komen de meisjes in beeld en wordt er getrouwd, gebouwd en kindjes gekocht. De fotografie komt dan op een heel laag pitje te staan.

Ergens rond mijn 40ste kreeg ik plots een digitaal toestel (Minolta) in mijn handen gedrukt van een vriend die zich een nieuwe Canon had gekocht, zonder dat zijn vrouw het mocht weten. En de trein was weer vertrokken.

Ik denk wel een redelijk goed zicht te hebben op fotografie en vind niets fijner dan de kennis die ik heb door te geven aan anderen, wat veel voldoening geeft. Nog fijner is het als je ziet dat die mensen het dan weer doorgeven aan anderen, daar doen we het uit eindelijk allemaal voor.

Zolang de gezondheid het toelaat zal ik blijven fotograferen, want het blijft een boeiende hobby, al zeggen ze dat alles al gefotografeerd is. Dit maakt de uitdaging alleen maar groter.

https://www.flickr.com/photos/150930629@N08/

 

Marc Apers | Brons amateurfotografen

 

Freelance fotograaf, altijd op zoek naar typische zwart-wit onderwerpen met de nadruk op vormen en structuren, licht en donker, zon en schaduw. Onderwerpen waarbij kleur niet erg belangrijk is. Deze onderwerpen vind ik terug in het menselijke gelaat en meer in het bijzonder in de ogen, de “ziel” van de mens.
Mijn portfolio bestaat daarom voornamelijk uit zwart/wit portretten. Het maken van portretten van mensen in hun natuurlijke omgeving is het onderwerp dat mij het meest interesseert. Voor mij zijn mensen een onuitputtelijke bron van inspiratie.
Velen zeggen dat ik over een natuurlijke gave bezit om mensen op de passende wijze te benaderen en er alzo in slaag mensen te overtuigen om voor mijn lens te poseren. Een oordeel dat ik aan u overlaat, ik weet wel dat het enorm belangrijk is om altijd respect en gemeende interesse te betonen voor de geportretteerde. Ik maak daarom nooit een portret zonder eerst een klein gesprek te beginnen met de mensen die ik ontmoet. Ik stel mezelf open en eerlijk aan hen voor alsof ik een van hen ben. Een knipoogje, een kort praatje en een glimlachend gezicht zullen hen overtuigen om voor mij te poseren. Het grootste plezier echter is dat ze na afloop me soms hun hele levensverhaal vertonen. Emotie en verhaal in één beeld combineren is mijn ultieme betrachting.

Een overzicht van mijn huidig werk is te bewonderen op de fotosite 1x.com waarvoor ik ook vrijblijvend als één van de moderators fungeer.

www.marcapers.be

 

Peter Testelmans | Meest creatieve fotografie

 

Lens op de Mens 2019 | Award Creative Photography © Peter TestelmansAlleen met je hart kan je goed zien wat essentieel is …
Een danser gebruikt het volledige potentieel van zijn lichaam om een bewegend beeld te creëren dat in perfecte harmonie is met de muziek en de emoties die in zijn wezen leven. Elk gevoel visualiseren in een continue beweging om hun dans te creëren.

Het vastleggen van dit moment, dat misschien maar een fractie van een seconde bestaat, onzichtbaar voor het oog, eeuwig gemaakt in één beeld.

Dit is mijn kunst. Mijn geschenk aan jou, jouw moment, eeuwig …

museheartphotography.com

 

Glenn Vanderbeke | Beloftevolle jonge fotograaf -30 jaar

 

Lens op de Mens 2019 | Award jongere -30 © Glenn VanderbekeMet Torhout als uitvalsbasis ontdekt Glenn Vanderbeke (°1989) België. Op zijn 20ste levensjaar nam hij voor het eerst een spiegelreflex ter hand. Niet lang daarna evolueerde het fotograferen naar een obsessie. Als natuur- en ‘outdoor’-liefhebber focust hij zich vooral op het Belgische landschap.

In 2016 lanceerde hij zijn reeks #yesthisisalsobelgium op Instagram waarmee hij de schoonheid en diversiteit van België deelt met zijn kijkers. De eenzaamheid of net de drukte typeren zijn beelden, net als de vele bomen die werken als een rode lijn in zijn portfolio.

Door de jaren heen veranderde zijn blik op het fotograferen van landschappen. Wat in het begin ervaren werd als een storend element, is nu een toegevoegde waarde. Lege landschappen zijn tijdloos en mooi om naar te kijken, maar met een toevallige aanwezigheid van een persoon op de juiste plaats krijgt de foto net dat tikkeltje extra sfeer.

glennvanderbeke.com
www.instagram.com/glenn_vanderbeke
info@glennvanderbeke.com

 

WPC – Belgische selectie voor de World Photographic Cup 2021

 

Logo WPCIn het cafétaria van CC Palethe tonen we u de Belgische selectie voor de World Photographic Cup 2021. Deze internationale wedstrijd wordt ook de Olympische Spelen van de fotografie genoemd.

Voor de editie 2021 schreven 38 landenteams in uit 5 continenten.
Deze competitie is nu in de jureringsfase. Alle namen van de Belgische selectie vindt u hier weldra terug.

Categorie Commercial: Piroska Mihalka, Sven Van Roy, Marc Wallican
Categorie Illustration/Digital Art: Katti Borré, Carine Van Gerven, Sven Van Roy
Categorie Nature (Landscape/Wildlife): Ann Coppens, Robert Smits, Kurt Vandeweerdt
Categorie Portrait: Filip Naudts, 2Photographers (Paul Gheyle & Jürgen de Witte), Robert Biesemans
Categorie Reportage/Photojournalism: Filip Claus, Evi Polak, Filip Santens
Categorie Wedding: Robert Biesemans, Raïs De Weirdt, Evi Polak

Wij zijn heel fier te mogen aankondigen dat onze festivalvoorzitter Carine Van Gerven al voor de vierde keer in vijf jaar tijd geselecteerd werd voor Team België met een foto in de categorie Illustration/Digital Art.

www.worldphotographiccup.org

 

Openingsuren CC Palethe

Elke werkdag van 9.00 tot 17.00 uur
Extra zondagopeningen op 2 juni, 7 juli, 4 augustus en 1 september van 14.00 tot 17.00 uur (onder voorbehoud)
en tijdens activiteiten in het cultuurcentrum

 

 

© Martin Krystýnek

Sint-Martinuskerk

Kerkdijk 2-4,  3900 Pelt

 

Bert Daenen | achter het masker

© Bert Daenen | Achter het maskerVoor de Tongerse fotograaf Bert Daenen was de coronacrisis een goed moment om op zoek te gaan naar de mens achter het mondmasker. Hij fotografeerde de helden van de zorg in drie Limburgse ziekenhuizen.

Met de expo “achter het masker” wil fotograaf Bert Daenen de zorgverleners een gezicht en stem geven. Hij trok naar het Jessaziekenhuis in Hasselt, het Vesaliusziekenhuis in Tongeren en het Sint-Trudoziekenhuis in Sint-Truiden. Daar fotografeerde hij dokters, verpleegkundigen en ondersteunend personeel na wat wellicht de meest intense periode van hun loopbaan zal geweest zijn.
 
Wij stellen een selectie tentoon uit de foto’s die gedurende de zomer van 2020 te bezichtigen waren in het Refugiehuis in Hasselt.

www.hetportret.be

 

Openingsuren Sint-Martinuskerk

Nog te bepalen

 

 

Dienstencentrum Pelle Melle | Rusthuis Immaculata

Dorpsstraat 58,  3900 Pelt

 

Eddy Verloes

Eddy Verloes stelt in Pelt foto’s tentoon uit zijn foto- en gedichtenboek “Buiten zinnen/Losing Our Minds” dat in mei 2021 zal verschijnen.
De gedichten in het boek zijn geschreven door de bekende dichter Benno Barnard.
Meer info over Losing Our Minds vindt u in dit document.

Heeft drie foto- en gedichtenboeken gepubliceerd, No time to Verloes (2015), Cuba libre (2016) en Zeezuchten (2020), met als rode draad: de eeuwige zoektocht van de mens naar zichzelf. Als fotograaf wil hij een verhaal vertellen met aandacht voor het detail. Vanuit zijn ziel, niet vanuit de camera. Enige vorm van humor en mistlandschappen zijn in zijn werk nooit ver weg. De bekende Amerikaanse website All-About-Photo rekent hem tot de beste hedendaagse fotografen ter wereld.

Benno Barnard

Woont na meer dan dertig jaar Vlaanderen op het Engelse platteland. Het vijfmaal herdrukte Het trouwservies (2017) is zijn recentste dichtbundel. Dagboek van een landjonker (2013) en Zingen en creperen (2219) zijn de eerste delen van een groot dagboekproject, Groetjes uit  het Avondland.

www.eddyverloes.be
nl.wikipedia.org/wiki/Benno_Barnard

 

Dienstencentrum Pelle Melle | Rusthuis Immaculata

Dorpsstraat 58,  3900 Pelt

 

De jury | Johan Brouwers, voorzitter (BEL)

“Ik hou ervan het beeld van mensen vast te leggen zoals ze zich spontaan voordoen. Geen bewuste of gevraagde poses. Momentopnames waarbij hun blik, hun houding vaak veel vertelt over wat zij denken, ook over mij.”

Was ook al juryvoorzitter van de eerst editie van 2017 en 2019. QEP – Qualified European Photographer. Bestuurslid van de Nationale Vereniging van Beroepsfotografen (NVB). Voorzitter van EP-jury (European Photographer), een basiskwalificatie voor fotografen, toegekend door de FEP – Federation of European Professional Photographers. Voorzitter van de FEP European Professional Photographer of the Year Awards Competition vanaf editie 2019.

 

De jury | Caroline Alida (BEL)

Caroline Alida was een van de gastfotografen van Lens op de Mens 2019. Haar werk was te bewonderen in het Maria-Ziekenhuis.

De projecten van Caroline Alida zijn allemaal thematisch uitgewerkt en het resultaat van jarenlang werk. Haar interesse gaat vnl uit naar human interest fotografie van mensen aan de rand van de maatschappij, waarbij zij de innerlijke wereld van de kwetsbare mens blootlegt. Haar belangrijkste thema-projecten zijn in boekvorm uitgegeven: Bori/Healers of the Soul (Niger) – tentoongesteld in FOMU 2010 -, en Hearing Songs in Pine Trees (Oost-Siberië). Haar werk is een mix van zowel analoge als digitale fotografie.

Recent was zij geselecteerd door LensCulture om deel te nemen aan een uitgebreide Masterclass Visual StoryTelling. Zo toont haar nieuwste werk ook het verhaal en de leefwereld van de geportretteerden.

www.caroline-alida.be

 

De jury | Andy Hens (BEL/DEU)

“De diepe aard van de mens met foto’s zichtbaar maken, dat is de hoogste kunst van de fotografie.
Meestal kijkt men gewoon náár een foto. Zelden kijkt men erin.”

MQEP – Master Qualified European Photographer. Belgische fotograaf die in Duitsland woont en werkt. Ervaren jurylid voor de QEP- en Master QEP-kwalificaties van de Federation of European Professional Photographers. Docent fotografie aan de Handwerkskammer in Dortmund. Ervaren cgi-kunstenaar (cumputer-generated imagery).

https://www.europeanphotographers.eu/members/andy-j-j-hens/

 

De jury | Zjuul Devens (BEL)

Beeldend kunstenaar, fotograaf, cineast, Meester in de Beeldende Kunst en Fotografie.
Hij was lector audiovisuele communicatie en multimedia aan de Plantijn Hogeschool van de Provincie Antwerpen, departement communicatiebeheer.
Hij exposeert zowel in binnen- als buitenland, individueel en in groep. Dit gebeurt met fotografisch werk, video-installaties, diaprojecties, video, maar ook met beeldhouwwerk en installaties. Ook werkt hij samen met en voor andere beeldend kunstenaars, dansers, muzikanten, theatermakers.
Als beroepsfotograaf was hij een duiveltje-doet-al. Door te werken voor de diamantsector is zijn passie voor macrofotografie ontstaan. Nu is hij vooral met het thema vergankelijkheid bezig. Dode halve vergane insecten geeft hij graag een ‘nieuw leven’.
Als vrijwilliger voor Child Help fotografeert en filmt hij ook in Afrika. Daar heeft hij de liefde voor de documentaire fotografie ontdekt.
Fotografie en kunst zijn voor hem een deel van zijn leven.

 

De jury | Kattoo Hillewaere (BEL)

Freelance fotograaf en lesgever bij CVO Gent en Vorming Plus. Ze organiseert fotoreizen naar Rusland en geeft tal van korte en hele praktische workshops met de insteek dat investeren in kennis slimmer en duurzamer is dan in materiaal. In diezelfde geest schrijft ze regelmatig artikels voor het tijdschrift Shoot.

kattoo.be

 

De jury | Jim Lowe (GBR)

Jim is al veertig jaar beroepsfotograaf. Hij werkte voor het Ministerie van Defensie van het Verenigd Koninkrijk en de Portsmouth Polytechnic & Westinghouse Brake and Signal Company. De meeste foto’s maakt hij nu digitaal, maar hij maakt ook opdrachten in close-up- en macrofotografie met behulp grootformaatcamera’s. Hij staat bekend voor zijn zwart-wit landschappen, gemaakt op traditionele film, handgeprint op tentoonstellingskwaliteit. Deze werken werden gekocht door verzamelaars uit Japan, India, Zuid-Afrika, Canada, Ierland, maar ook uit de UK zelf en de rest van Europa. Zijn werk werd tentoongesteld in London, Moskou, Bath, Wiltshire en Cornwall.

Naast zijn hogergenoemde activiteiten als fotograaf was Jim van 2009 tot 2018 docent aan de Falmouth University in Cornwall, afdeling Marine en Natural History Photography.

Jim Lowe was vice voorzitter van de FEP – Federation of European Photographers van 2000 tot 2010. Momenteel is hij voorzitter van de FEP Qualifications. Hij behoorde tot de eerste Europese professionele fotografen die het FEP-QEP kwaliteitslabel behaalden in architectuur. Van de 45 Britse fotografen die deze kwalificatie hebben behaald, is hij de enige gekwalificeerde en praktiserende architectuurfotograaf.

www.jimlowe.co.uk/frontpage2.htm

 

De jury | Carol Olerud (AUS/NLD)

Carol behaalde haar Associate-onderscheiding bij de Royal Photographic Society (RPS) in 2018 in het conceptuele en hedendaagse genre.

Sinds juni 2020 is zij medeorganisator van het Benelux Chapter van de RPS. Carol leidt elke drie weken de succesvolle Study Group Zoom-sessies.

Carol is geboren in Australië en woont in Nederland. Ze is een actief lid van vele fotografiegroepen. Zij is de Nederlandse coördinator van de Nationale Groep Documentaire Fotografie in de Fotobond, met 38 leden uit het hele land.

Carol is ook de coördinator van het fotocollectief Visie+, een regionale groep. Daarnaast is ze voorzitter van de plaatselijke fotoclub Fotowerkgroep De Verbeelding en is ze ook lid van LeVeL 5, een kleine groep amateurfotografen.

Carol heeft ervaring met het jureren van foto’s op regionaal, nationaal en internationaal niveau. Ze was onder meer jurylid in het Holland International Image Circuit van 2020 en op verschillende thema-wedstrijden, o.a. ‘Abstract’, Straatfotografie en andere series van werk.

Voor de jaarlijkse tentoonstellingen van leden van de Benelux Chapter 2019 en 2020 was Carol een van de juryleden voor de selectie van de beste foto’s.

Carol neemt deel aan masterclasses en workshops en heeft een goede algemene kennis van fotografie in alle aspecten en genres. Ze neemt deel aan wedstrijden en tentoonstellingen en is momenteel kandidaat BMK (Bonds Meester Klasse van de Fotobond).

www.carololerud.com
www.rps.org

 

De jury | Jos Verhoogen (BEL)

MQEP – Master Qualified European Photographer. 40 jaar ervaring als professioneel fotograaf en docent fotografie. Meermaals jurylid voor de FEP en andere internationale fotowedstrijden. Specialist in zwangerschaps- en geboortefotografie. Zijn foto’s wonnen talrijke nationale en internationale onderscheidingen.

Als ik één constante moet zoeken, dan is het de mens zelf. Die krijgt een centrale plek in de overgrote meerderheid van de foto’s die ik neem. Of het nu een bekende artiest is of een moeder in spe, het blijft altijd een uitdaging om de juiste connectie te vinden. Een vertrouwensband die het toelaat sterke beelden te maken. Beelden die verder gaan dan louter de juiste belichting of de perfecte scherpte.

www.verhoogen.be

 

Openingsuren Pelle Melle

Elke dag van 9.00 tot 17.00 uur

 

 

Private tuin

Burgemeester van Lindtstraat, 3900 Pelt
GPS 51.210824° NB 5.420254° OL

Ilan Wittenberg

Auckland, Nieuw-Zeeland.

Ilan WittenbergNa een technisch-wetenschappelijke opleiding maakte Ilan Wittenberg de overstap naar de fotografie. Ilan kwam aan in Nieuw-Zeeland in 2001. Zijn loopbaan als fotograaf begon vrij recent in 2011. Het volk, de sfeer en het landschap van Nieuw-Zeeland hadden een grote invloed op zijn omschakeling naar fotografie. Al vlug kreeg hij erkenning door het winnen van talrijke nationale en internationale prijzen. In zijn monochrome portretten vat hij op voortreffelijke wijze het karakter van zijn onderwerpen gebruikmakend van het aanwezige omgevingslicht. Zijn werk was te zien op talrijke internationale tentoonstellingen en in bekende fotomagazines wereldwijd.

Lees meer over Ilan Wittenberg in zijn biografie.
ilanwittenberg.com

 

 

Pivate tuin

Burgemeester van Lindtstraat, 3900 Pelt
GPS 51.210824° NB 5.420254° OL

 

In voorbereiding

Programma in samenwerking met HelPhoto, Helsinki, Finland
Programma in samenwerking met Vizualizator, Belgrado, Servië

 

Openingsuren

Nog te bepalen

Deze toonstelling in open lucht wordt gecombineerd met het zomerterras van Bar DeLuux (onder voorbehoud).

 

 

Ook op ons programma

Locaties nog te bepalen

 

Olympe Tits | Conceptuele fotografie

Olympe Tits (Marseille, 1992) is een autodidact fotograaf, danseres en choreografe uit Brussel, België.
Meer over Olympe Tits en haar werk kan u lezen in deze biografie.
www.olympephotography.com

Evi Polak

Evi Polak is een QEP – Qualified European Reportage Photographer.
Ze behoort tot de “Fearless photographers”, een wereldwijde groep van 3000 huwelijksfotografen. Maar in Pelt toont ze dat ze ook in andere takken van de reportagefotografie erg bedreven is.

Creativiteit is één van de belangrijke kenmerken van een goede fotograaf. Door de terechte COVID-19 maatregelen kon ze haar job als fotograaf tijdelijk niet uitoefenen. Dankzij haar diploma als verpleegkundige heeft ze gedurende deze bizarre toch wel ‘grellige’ tijden haar hart gevolgd. Evi sprong regelmatig in op de spoedgevallen van het UZA in Antwerpen, waar ze ook een COVID-19 unit hebben. Een ideale uitgangspositie voor een beklijvende reeks reportagefoto’s in het hart van COVID-19.

www.fotografiepolak.com

 

Openingsuren en locaties zijn nog te bepalen