AWARDS

Met uw geselecteerde foto’s voor de tentoonstelling dingt u mee naar deze awards

Reeks amateurfotografen:

 • Goud
 • Zilver
 • Brons
 • Eervolle vermelding

​Reeks professionele fotografen:

 • Goud
 • Zilver
 • Brons
 • Eervolle vermelding

​Algemeen

 • Award voor de meest beloftevolle jonge fotograaf jonger dan 30 jaar (geboren 1990 of erna)
 • Award voor de beste ‘Coronafoto’, de foto die de invloed van de coronapandemie op ‘de mens’ het meest treffend weergeeft
 • Publieksprijs: Bezoekers aan de tentoonstelling krijgen de kans om te stemmen op hun favoriete foto. Tijdens de slotmanifestatie zal de publiekswinnaar bekend gemaakt worden.

DE JURY

Juryvoorzitter 2021

Johan Brouwers

Was ook al juryvoorzitter van de eerst editie van 2017 en 2019. QEP – Qualified European Photographer. Bestuurslid van de Nationale Vereniging van Beroepsfotografen (NVB). Voorzitter van EP-jury (European Photographer), een basiskwalificatie voor fotografen, toegekend door de FEP – Federation of European Professional Photographers. Voorzitter van de FEP European Professional Photographer of the Year Awards Competition vanaf editie 2019.

Juryleden 2021

Carol Olerud

Carol Olerud is de Joint Organiser voor Nederland van het Benelux Chapter van de RPS – The Royal Photographic Society.
https://rps.org/chapters/benelux/about/

Kattoo Hillewaere

Rasechte reportagefotograaf uit Gent.

kattoo.be

Zjuul Devens

Beeldend kunstenaar, fotograaf, cineast, Meester in de Beeldende Kunst en Fotografie uit Pelt.
Als beroepsfotograaf was hij een duiveltje-doet-al. Nu is hij vooral met het thema vergankelijkheid bezig. Dode halve vergane insecten geeft hij graag een ‘nieuw leven’.
Fotografie en kunst zijn voor hem een deel van zijn leven.

Andy Hens

MQEP – Master Qualified European Photographer. Belgische fotograaf die in Duitsland woont en werkt. Ervaren jurylid voor de QEP- en Master QEP-kwalificaties van de Federation of European Professional Photographers. Docent fotografie aan de Handwerkskammer in Dortmund. Ervaren cgi-kunstenaar (cumputer-generated imagery).

Jim Lowe

QEP – Qualified European Photographer. Was leraar Marine & Natural History Photography aan de zeer hoog aangeschreven Falmouth University in het Verenigd Koninkrijk. Juryvoorzitter van de QEP- en MQEP-kwalificaties van de FEP – Federation of European Professional Photographers.

Jos Verhoogen

MQEP – Master Qualified European Photographer. 40 jaar ervaring als professioneel fotograaf, docent reportagefotografie en meermaals jurylid voor de FEP en andere internationale fotowedstrijden. Zijn foto’s wonnen talrijke nationale en internationale onderschedingen.
www.verhoogen.be

Grote dank aan onze juryleden voor hun enorme inzet om zoveel foto’s te bekijken en te beoordelen.
Mede dankzij hen kunnen we de artistieke kwaliteit van ons festival hooghouden.