AWARDS

Met uw geselecteerde foto’s voor de tentoonstelling dingt u mee naar deze awards

Reeks amateurfotografen:

 • Goud
 • Zilver
 • Brons
 • Eervolle vermelding

​Reeks professionele fotografen:

 • Goud
 • Zilver
 • Brons
 • Eervolle vermelding

​Algemeen

 • Award voor de meest beloftevolle jonge fotograaf jonger dan 30 jaar (geboren 1990 of erna)
 • Awrd voor de beste ‘Coronafoto’, de foto die de invloed van de coronapandemie op ‘de mens’ het meest treffend weergeeft
 • Publieksprijs: Bezoekers aan de tentoonstelling krijgen de kans om te stemmen op hun favoriete foto. Tijdens de slotmanifestatie zal de publiekswinnaar bekend gemaakt worden.

DE JURY

Juryvoorzitter 2021

Johan Brouwers

Was ook al juryvoorzitter van de eerst editie van 2017 en 2019. QEP – Qualified European Photographer. Bestuurslid van de Nationale Vereniging van Beroepsfotografen (NVB). Voorzitter van EP-jury (European Photographer), een basiskwalificatie voor fotografen, toegekend door de FEP – Federation of European Professional Photographers. Voorzitter van de FEP European Professional Photographer of the Year Awards Competition vanaf editie 2019.

Hieronder stellen we jullie de juryleden van editie 2019 voor. Van zodra de jury van 2021 samengesteld is vindt u hierover meer informatie op deze pagina.

Juryleden 2019

Patrizia Burra

Master Qualified European Photographer (MQEP) uit Grado, Italië. Professionele fotografe, styliste, creative designer en creative director, met meer dan 36 jaar ervaring in het vastleggen van al het moois op deze wereld. “Fotografie is geen hobby, het is mijn levensstijl”, aldus Patrizia.
www.patriziaburra.com

Patrick Ceyssens

Er zijn weinig hedendaagse kunstenaars die de onderhuidse werking van beelden zo voelbaar maken als interdisciplinair kunstenaar Patrick Ceyssens. Hij exposeert met zijn bewerkte beelden en installaties in binnen- en buitenland en wordt vertegenwoordigd door verschillende galerieën. Hij is docent beeldanalyse aan de PXL-MAD School of Arts en promoveerde onlangs aan de UHasselt met zijn onderzoek rond de indirecte werking en experimentele krachten in beelden.

www.patrickceyssens.com

Zjuul Devens

Beeldend kunstenaar, met een opleiding Fotografie en Film aan het Hoger Instituut Sint-Lukas in Brussel (1971). In 1997 behaalde hij de meestergraad Beeldende Kunst en Fotografie.
Hij was lector audiovisuele communicatie en multimedia aan de Plantijn Hogeschool van de Provincie Antwerpen, departement communicatiebeheer.
Hij exposeert zowel in binnen- als buitenland, individueel en in groep. Dit gebeurt met fotografisch werk, video-installaties, diaprojecties, video , maar ook met beeldhouwwerk en installaties. Ook werkt hij samen met en voor andere beeldend kunstenaars, dansers, muzikanten, theatermakers.
Als beroepsfotograaf was hij een duiveltje-doet-al. In de jaren negentig heeft hij veel in de diamantsector gewerkt. Hier is zijn passie voor macrofotografie ontstaan. Nu hij niet meer commercieel hoeft te werken is hij vooral met het thema vergankelijkheid bezig. Dode halve vergane insecten geeft hij graag een ‘nieuw leven’.
Als vrijwilliger voor Child Help fotografeert en filmt hij ook in Afrika. Daar heeft hij de liefde voor de documentaire fotografie ontdekt.
Fotografie en kunst zijn voor hem een deel van zijn leven.

Andy Hens

MQEP – Master Qualified European Photographer. Belgische fotograaf die in Duitsland woont en werkt. Ervaren jurylid voor de QEP- en Master QEP-kwalificaties van de Federation of European Professional Photographers. Docent fotografie aan de Handwerkskammer in Dortmund. Ervaren cgi-kunstenaar (cumputer-generated imagery).

Jim Lowe

QEP – Qualified European Photographer. Was leraar Marine & Natural History Photography aan de zeer hoog aangeschreven Falmouth University in het Verenigd Koninkrijk. Juryvoorzitter van de QEP- en MQEP-kwalificaties van de FEP – Federation of European Professional Photographers.

Jos Verhoogen

MQEP – Master Qualified European Photographer. 40 jaar ervaring als professioneel fotograaf, docent reportagefotografie en meermaals jurylid voor de FEP en andere internationale fotowedstrijden. Zijn foto’s wonnen talrijke nationale en internationale onderschedingen.
www.verhoogen.be

Grote dank aan onze juryleden voor hun enorme inzet om zoveel foto’s te bekijken en te beoordelen.
Mede dankzij hen kunnen we de artistieke kwaliteit van ons festival hooghouden.