AWARDS

Met uw geselecteerde foto’s voor de tentoonstelling dingt u mee naar deze awards

Reeks amateurfotografen:

 • Goud
 • Zilver
 • Brons
 • Eervolle vermelding

​Reeks professionele fotografen:

 • Goud
 • Zilver
 • Brons
 • Eervolle vermelding

​Speciale awards

 • Award voor de meest beloftevolle jonge fotograaf jonger dan 30 jaar (geboren 1992 of erna)
 • Award voor de beste ‘humorfoto’, de foto die de herwonnen vreugde en vrijheid na de coronapandemie en het effect daarvan op ‘de mens’ met de meeste humor in beeld brengt
 • Award voor de meest creatieve foto

De winnaars van de Gouden, Zilveren en Bronzen awards in beide categorieën en van de speciale awards worden uitgenodigd om 5 foto’s en een beknopte CV in te sturen voor een speciale gasttentoonstelling tijdens de volgende editie van Lens op de Mens.

DE JURY (Voorlopige samenstelling)

Juryvoorzitter 2023

Johan Brouwers

Was ook al juryvoorzitter van de eerdere edities van 2017, 2019 en 2021. QEP – Qualified European Photographer. Bestuurslid van beroepsfotografen.be. Voorzitter van EP-jury (European Photographer), een basiskwalificatie voor fotografen, toegekend door de FEP – Federation of European Professional Photographers. Voorzitter van de FEP Awards Competition sinds editie 2019.

Carol Olerud

Carol Olerud is de Joint Organiser voor Nederland van het Benelux Chapter van de RPS – The Royal Photographic Society.
https://rps.org/chapters/benelux/about/

Zjuul Devens

Beeldend kunstenaar, fotograaf, cineast, Meester in de Beeldende Kunst en Fotografie uit Pelt.
Als beroepsfotograaf was hij een duiveltje-doet-al. Nu is hij vooral met het thema vergankelijkheid bezig. Dode halve vergane insecten geeft hij graag een ‘nieuw leven’.
Fotografie en kunst zijn voor hem een deel van zijn leven.

Andy Hens

MQEP – Master Qualified European Photographer. Belgische fotograaf die in Duitsland woont en werkt. Ervaren jurylid voor de QEP- en Master QEP-kwalificaties van de Federation of European Professional Photographers. Docent fotografie aan de Handwerkskammer in Dortmund. Ervaren cgi-kunstenaar (cumputer-generated imagery).

Jim Lowe

QEP – Qualified European Photographer. Was leraar Marine & Natural History Photography aan de zeer hoog aangeschreven Falmouth University in het Verenigd Koninkrijk. Juryvoorzitter van de QEP- en MQEP-kwalificaties van de FEP – Federation of European Professional Photographers.

Jos Verhoogen

MQEP – Master Qualified European Photographer. 40 jaar ervaring als professioneel fotograaf, docent fotografie en meermaals jurylid voor de FEP en andere internationale fotowedstrijden. Zijn foto’s wonnen talrijke nationale en internationale onderscheidingen.
www.verhoogen.be

Tentoonstelling van werken van de juryleden

Onze juryleden zijn allen zelf ook fotografen. Wij stellen een vijftal werken van ieder van hen tentoon in een aparte gasttentoonstelling. De exacte locatie van deze tentoonstelling moet voor editie 2023 nog vastgelegd worden.

Meer hierover op de pagina gasttentoonstellingen 2023.

 

Grote dank aan onze juryleden voor hun enorme inzet om zoveel foto’s te bekijken en te beoordelen.
Mede dankzij hen kunnen we de artistieke kwaliteit van ons festival hooghouden.

 

LodM 2021 - Jury
LodM 2021 - Jury
LodM 2021 - Jury
LodM 2021 - Jury