Meer dan 500 foto's in het straatbeeld van PELT

Unieke buitententoonstelling vanaf 2 juni tot 30 september 2019

Hoe het begon

De afgelopen jaren speelde fotografie een steeds belangrijkere rol binnen cultuurcentrum Palethe in Pelt. Met huisfotografen, het maandelijkse fotografiecircuit en jaarlijks meerdere tentoonstellingen rond diverse thema’s bouwden we al al een mooie traditie op.

 

Onze inspiratiebron

 

Bourbon-Lancy, een klein dorpje in de Franse Bourgognestreek, kent reeds vele jaren een stevige traditie met het internationaal portretfestival ‘l’Eté des portraits’. Meer dan 300 fotografen tonen er hun werken in de middeleeuwse straten van het dorpje.

De eerste editie van ‘Lens op de mens’ was een schot in de roos. Ontelbare bezoekers van heinde en verre bezochten Pelt en waren enthousiast over de kwaliteit van de tentoonstelling.

 

Onze partners

 

De Nationale Vereniging van Beroepsfotografen heeft een sterk netwerk in binnen- en buitenland. Als steunpunt voor amateurfotografen in Vlaanderen kan Breedbeeld als partner ook niet ontbreken. Het idee om een internationaal fotografiefestival in Pelt te lanceren werd door hen en vele van hun leden enthousiast onthaald. Voor de tweede editie zijn we blij dat naast de reeds vernoemde partners we ook VZW Studio als partner mogen verwelkomen.

Grote dank ook naar CVO Lino, De Verdieping, Qrios en Digipelt voor de samenwerkingen op allerlei terreinen. ​

‘Lens op de mens’ verenigt natuur en cultuur en zette zelfs in de eerste editie daarmee Pelt op de Belgische en zelfs Europese kaart. CC Palethe in samenwerking met de Nationale Vereniging van Beroepsfotografen, vzw Studio, Breedbeeld, de Vlaamse Overheid, de gemeente Pelt en vele helpende handen maken van Pelt de place to be voor iedereen die met fotografie begaan is.

Van begin juni tot eind september 2019 moet u beslist een kijkje komen nemen. Wij heten u alvast hartelijk welkom in onze mooie gemeente!